Palvelut
Tarkastukset
Säännöllinen hampaiden tarkastus on tärkein asia suun terveyden kannalta. Tarkastusväli valitaan aina yksilöllisesti, mutta suosittelemme tarkastusta noin vuoden välein. Lähetämme halutessasi kutsun tarkastukseen sovittuna ajankohtana kirjeitse, jolloin sinun ei itse tarvitse huolehtia ajanvarauksesta. Mikäli tarpeellista ja mahdollista, teemme tarkastuksen yhteydessä valmistelevat röntgenkuvaukset, pienet paikkaukset ja muut toimenpiteet saman tien.
Röntgentutkimukset / KKTT
Käytössämme on uusimmat digitaaliset kuvantamislaitteet, joilla pystymme kuvaamaan hampaistoa ja leukoja hyvin monipuolisesti. Panoraamaröntgenlaitteella voimme kuvata koko hampaiston ja leukaluut yhdellä kertaa. Kuvantamispalvelut kattavat myös leukanivelkuvaukset sekä poskiontelokuvat. Käytössämme on myös Kartiokeilatomografia-laite. Pystymme ottamaan koko hampaiston KKTT-kuvat, joita erityisesti tarvitaan implanttihoidoissa ja viisaudenhammaskirurgiassa. KKTT kuva on "3D-röntgen", jolla on mahdollista nähdä luiset rakenteet hyvin tarkasti ja se auttaa diagnosoimaan ja suunnittelemaan hankalimmatkin tapaukset.
Yleishammashoito
Yleishammashoitoon kuuluvat paikkaushoito, juurihoito, hampaiden puhdistus, hampaiden poistot ja ennaltaehkäisevä hoito. Vastaanotollamme on kaikki hampaiden digitaaliseen röngenkuvantamiseen tarvittavat modernit laitteet, myös koko hampaiston kuvantaminen panoraamaröntgen laitteella on mahdollista.
Suuhygienistipalvelut
Suuhygienisti on ennaltaehkäisevän suunterveydenhoidon ammattilainen. Hänen toimenkuvaansa kuuluvat hampaiden puhdistaminen, kotihoidon ohjaus, hampaiden valkaisuhoidot ja hammaskorujen kiinnitys.
Iensairauksien hoito
Ientulehdus on hyvin yleinen vaiva, joka syntyy jos hampaiden pinnalle kertyvää bakteeripeitettä eli plakkia ei poisteta. Ientulehduksen oireita ovat turvotus ja punoitus ikenissä sekä ienverenvuoto hampaita puhdistettaessa. Myös pahanhajuinen hengitys on yksi iensairauksien aiheuttama vaiva. Plakki muuttuu kovettuessaan hammaskiveksi. Jos bakteeripeitettä ei poisteta hampaiden pinnalta, seurauksena voi olla vakavampi iensairaus, parodontiitti. Hoitamattoman parodontiitin seurauksena voi olla hampaiden kiinnityksen heikkeneminen, jolloin ne alkavat heilua tai pahimmassa tapauksessa voivat jopa irrota. Säännöllinen hampaiden puhdistus suuhygienistillä tai hammaslääkärillä sekä hyvä kotihoito auttavat ehkäisemään iensairauksilta.
Invisalign-oikomishoito
Invisalign-menetelmällä hampaat voidaan oikaista lähes näkymättömillä oikomiskiskoilla, jotka valmistetaan mittatilaustyönä juuri sinun hampaitasi varten. Voit irrottaa kiskot ja asettaa ne takaisin milloin tahansa. Kiskot vaihdetaan aina kahden viikon välein seuraaviin, jolloin hampaasi siirtyvät vähitellen kohti lopullista asentoaan. Oikomiskiskot ovat lähes näkymättömät ja mukavat käyttää verrattuna perinteisiin metallikiinnikkeillä tehtäviin oikomishoitoihin. Hoito soveltuu niin isompien purentavirheiden hoitoon kuin pieniin etuhampaiden asentojen korjauksiin. Hoidon suunnittelu tehdään tietokonemallinnuksella, eikä vaadi perinteisten muottien ottoa.
Suukirurgia
Suukirurgian yleisimpiä toimenpiteitä ovat leikkaukset, joissa potilaalta poistetaan viisaudenhammas tai -hampaita. Myös kystien ja harvinaisempien muutosten leikkaukset kuuluvat suukirurgian alaan, kuten puuttuvien hampaiden korvaaminen implanteilla eli keinojuurilla.
Protetiikka
Puuttuvia ja pahoin vaurioituneita hampaita voidaan korvata ja hoitaa erilaisilla proteettisilla hoitomenetelmillä. Yksittäisiä pahoin vaurioituneita hampaita voidaan korjata kruunuilla. Puuttuvia ja menetettyjä yksittäisiä hampaita voidaan korvata omiin hampaisiin kiinnitettävillä siltaratkaisuilla. Kruunut ja sillat ovat laboratoriovalmisteisia, jotka valmistetaan aina henkilökohtaisesti jokaiselle potilaalle. Materiaaleina käytetään täyskeramiaa (posliini), metallokeramiaa ja kultaa. Jos puuttuvia hampaita on useita, voidaan ne korvata myös irroitettavilla osa tai kokoproteeseilla, jotka voidaan valmistaa metallirunkoisina tai akryylimuovista. Puuttuvia hampaita voidaan korvata myös keinojuurilla eli implanteilla.
Implanttihoidot
Hammasimplantti eli keinojuuri on leukaluuhun asennettava titaanista valmistettu ruuvi, joka korvaa hampaan juuren. Implanttiruuvi luutuu kiinni leukaluuhun, jonka jälkeen hammaslääkäri valmistaa hampaan näkyvän osan eli kruunun ja kiinnittää sen implanttiruuviin. Näin saadaan kestävä ja hyvin esteettinen lopputulos, joka näyttää ja tuntuu kuin omalta hampaalta. Implanteilla voidaan korvata yksi tai useampi puuttuva hammas, jopa kokonaan hampaaton ylä- ja alaleuka. Käytössämme on laadukas implanttivalmistaja Straumann. Lisätietoa implanttihoidoista: http://nordic.straumann.com/fi/patients.html
Keraamiset paikat (Cerec)
Kestävät ja kauniit keraamiset paikat, kruunut, laminaatit ja 3-4 hampaan sillat Cerec-menetelmällä. Valmistamme itse paikat ja kruunut vastaanotollamme uusimmalla CAD/CAM- tekniikalla. Keraaminen paikka on monta kertaa kestävämpi kuin muovipaikka ja erittäin esteettinen. Valmistaminen on nopeaa ja mahdollista jopa yhdellä hoitokäynnillä.
Esteettinen hammashoito
Esteettisen hammashoidon tarkoituksena on tehdä hampaista mahdollisimman kauniit ja luonnolliset. Hampaiden asentoa, väriä ja muotovirheitä voidaan korjata hampaiden valkaisuhoidolla, laminaateilla ja kruunuilla, tarvittaessa myös oikomishoidolla. Laminaateilla tarkoitetaan hampaiden päälle asetettavia laboratoriovalmisteisia posliinikuoria. Edullisempana vaihtoehtona voidaan käyttää yhdistelmämuovista tehtyjä kuoria, joilla voidaan joissakin tapauksissa saada hyvinkin esteettinen lopputulos.
Hampaiden valkaisuhoidot
Hampaiden väri muuttuu iän myötä. Hampaiden tummumista aiheuttavat myös elintavat ja -tottumukset, esim. tupakointi, punaviini, kahvi, tee ja eräät lääkeaineet. Osalla hampaiden sävy on jo luontaisesti keltaisempi kuin muilla. Valkaisulla hampaisiin saadaan luonnollisen vaalea sävy. Valkaisut ovat nykyään suosittuja niin naisten kuin miesten keskuudessa. Vastaanotollamme tehdään useita eri valkaisuhoitoja. Ennen hampaiden valkaisua on hyvä käydä hampaiden tarkistuksessa ja puhdistuksessa. Jokaisen asiakkaan kohdalla mietimme mikä on sopiva valkaisumenetelmä. Valkaisun vastaanotollamme suorittaa ammattitaitoinen suuhygienisti.
Purentavaivojen hoito
Yleisin purentavaiva on hampaiden narskuttelu eli hampaiden voimakas yhteen pureminen ja vastakkain hankaaminen. Tätä kutsutaan myös bruksaamiseksi. Yleisimmin sitä tehdään nukkuessa ja osa ihmisistä ei tiedosta tekevänsä tätä. Oireena useimmiten on hampaiden kuluminen, vihlonta, leukanivelvaivat, päänsärky sekä niska-hartiavaivat. Oireena voi myös olla leukojen väsyminen eli suuta on vaikea pitää auki pitempää aikaa. Hoitona vaivaan on purennan tarkistus ja yksilöllisesti valmistettava purentakisko, jota käytetään öisin.
Tarjoamme myös purentalihasten Botox-pistoshoitoa. Botuliini, jonka tunnetuin tuotemerkki tunnetaan nimellä Botox, on lihaksiin pistettävä lääkeaine. Botuliini lamaa lihaksen toimintaa ja helpottaa bruksismin eli hampaiden narskuttelun aiheuttamia vaivoja. Lääkeaineen vaikutusaika vaihtelee yksilöittäin. Yleensä vaikutus kestää noin 3–6 kuukautta, jonka jälkeen hoito tulee uusia, mikäli aineen tehon halutaan säilyvän.
Purentalihasten kiputilojen hoitoon on käytössämme myös edistyksellinen laserhoito. Kysy lisää asiantuntijoiltamme.